miercuri, 19 septembrie 2012

40.000 Euro Nerambursabili prin Masura 112


Potrivit siteului Administratiei Pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, pentru anul 2012 suma maxima nerambursabila ce poate fi obtinuta prin Masura 112, a crescut de la 25.000 de euro la 40.000 de euro.
Suma minima a crescut si ea, fiind de 12.000 de euro pentru o exploatatie agricola de o dimensiune de minim 6UDE-uri, adica, in cazul apicultorilor 73 de familii de albine. Este o masura avantajoasa pentru cei tineri care doresc sa extinda stupina. Sunt eligibile multe lucruri pentru acest proiect. 
Pentru cei care doresc sa acceseze aceste fonduri este obligatorie consultarea in prealabil a Ghidului solicitantului pe masura 112, precum si cu un consultant de la Camera Agricola Valcea.

Apinatura - echipamente pentru apicultura

Acest site pune la dispozitie o serie de echipamente necesare lucrului in stupina, lucrului cu mierea, cu ceara, echipamentele de protectie necesare apicultorilor,articole de tamplarie pentru stupi, pentru centrifugare si descapacire, medicamente si hrana pentru albine, dar si literatura de specialitate. De asemenea, toate aceste echipamente sunt produse ale firmelor Agrana, Civan, I.C.D.A., Lega, Primavet, Eurohonig-Bee Vital. Este un magazin on-line de unde puteti achizitiona toate echipamentele si accesoriile necesare. Pentru a vizita site-ul accesati link-ul de aici

Un nou site deosebit de util apicultorilor

Site-ul "Proapicultura- un site pentru fiecare apicultor" este cuprinde informaţii utile şi multe alte lucruri interesante legate de apicultură cum ar fi: tehnologie apicolă (pune la dispozitie si un api-manual deosebit de interesant); magazin on-line de produse apicole, material biologic şi echipament apicol; forum de discuţii destinat apicultorilor; evenimentele apicole nationale; graficul lucrărilor ce se execută pentru creşterea, în serii, a reginelor; prezentari interactive; pagina specialistului; albume foto, etc.
Si cum, de cele mai multe ori, cuvintele sunt de prisos, vizualizati site-ul aici.

joi, 7 iunie 2012

Pentru inceput sa vorbim despre... miere

Mierea (din latină melem; în greacă μελιττα înseamnă "albină") este un produs apicol obţinut prin transformarea şi prelucrarea nectarului sau manei de către albine şi depozitat în celulele fagurilor pentru a constitui hrana populaţiei din stup.
Nectarul, în sine, este compus în principal din zaharoza si apa. Albinele adauga enzime care creeaza compusi chimici suplimentari, transformand zaharoza în fructoza si glucoza, apoi evaporand apa, astfel încât produsul rezultat este foarte rezistent in timp.

Obţinerea mierii este scopul principal al apiculturii din prezent şi din trecut. Conform statisticilor, producţia anuală mondială de miere în 2005 a fost de de 1,4 milioane de tone. China, Argentina, Turcia si Statele Unite sunt cei mai mari producatori mondiali de miere, conform FAO. In Europa, cel mai mare producator de miere este Turcia(locul 3 mondial), urmata de Ucraina (locul 5 mondial).

                                                                                                                                Sursa articolului